PDA

View Full Version : noisy lifters xg ute



flathead32
27-03-2010, 05:19 PM
help just replaced lifters in my 4.0 ltr xg ute now they are noisy and engine seems to have misfire, lifters don't want to bleed out or pump up oil is clean filter is new oil pressure about 45 psi at idle up 55psi at about 2000rpm. have cleaned rocker gear no blockages that i can find, can't work out problem need help no car no job !!!!!!!!!!

Pendaws
28-03-2010, 11:08 PM
How long did you run the car for after you changed the lifters? Sometimes it can take a little bit more time to get them running ok. Is the oil in the engine clean? If not, it might be worth changing again and see?

flathead32
01-04-2010, 06:41 PM
please read first post new oil and filter, have had engine running for several days at various revs no change believe i have oil gallery blockage any ideas on how to unblock without stripping engine, misfire was loose inlet manifold bolts new inlet manifold gasket fixed that problem

falconxh
02-04-2010, 02:13 AM
Is the oil filter tight enough? Oil not too thin? Pushrods not blocked up? Could try to top pushrods up with oil to get them sucking, with a syringe, say. Have used Nulon for noisy lifters (blue coloured stuff) worked great in my old wb, cheers

Mini1
02-04-2010, 06:12 AM
No pushrods in overhead can motors.

falconxh
02-04-2010, 06:57 PM
:redface:

Murph-51
02-04-2010, 09:40 PM
Take rocker cover off, and belt them with a rubber mallet, if that doesn't fix the problem, then its probably electrical

mag05
17-04-2010, 08:20 AM
try using a good quality oil 10/40 grade any thicker and oil cannot get to lifters